/// // //
FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİPSİKOLOJİ BÖLÜMÜ

Endüstri ve Örgüt Psikolojisi Tezli Yüksek Lisans Programı

Başvuru Koşulları

Lisansüstü Sınav Sonucu: ALES veya GRE sonucu (ALES EA 75)

İngilizce Yeterlilik Sonucu: METU IYS (80)

Niyet Mektubu: 1 adet İngilizce niyet mektubu (1000 kelimeden kısa olacak.)

Evrak üzerinden ön değerlendirme yapılacak ve ön değerlendirme sonucunda başarılı bulunan adaylar mülakata çağırılacaktır. Programa kabul edilecek öğrenci sayısı, bölümün ihtiyaçlarına bağlı olarak değişiklik gösterebilir.

Değerlendirmeler aşağıdaki oranlara göre yapılır:

%50 ALES veya GRE

%30 Genel Not Ortalaması

%20 Mülakat

Başvuru işleminin nasıl yapılacağını aşağıdaki bağlantıda bulabilirsiniz.

Sosyal Bilimler Enstitüsü'ne Başvuru Nasıl Yapılır?

Program koşulları ile ilgili güncel bilgiye ulaşmak için lütfen enstitü sayfasını ziyaret edin.

Sosyal Bilimler Enstitüsü Program Koşulları

Psikoloji bölümleri dışında kalan bölümlerden mezun olmuş öğrenciler de Endüstri ve Örgüt Psikolojisi yüksek lisans programına başvurabilir. Bu durumda olup programa kabul edilen adaylar psikoloji bilimsel hazırlık programına kabul edilirler. Bilimsel hazırlık sürecinde adayların 18 krediyi geçmeyecek şekilde lisans dersleri almaları gereklidir. Programa kabulden önce alınmış psikoloji dersleri, seçme komitesinin onayı ile, bilimsel hazırlık programında alınması gerekli derslerin yerine sayılabilir.

Program Koşulları

Students are required to take eight 3-credit courses, the non-credit " Prosthesis Seminar Industrial and Organizational (I/O)" and “Master’s Thesis “ course and complete a Master’s thesis . Upon satisfactory completion of the program below, students earn a Master of Science degree in Industrial and Organizational Psychology.

Zorunlu Dersler
PSY 500 Advanced Statistics for Psychology I  (3-2)4
PSY 510 Advanced Statistics for Psychology II  (3-2)4
PSY 508 Prothesis Seminar  non-credit
PSY 599 Master's Thesis  non-credit
PSY 831-833 Special Studies  non-credit

Seçmeli Dersler
A. Alan Dersleri: Öğrencilerin aşağıda listelenmiş kurslardan en azından dört tanesini alması istenir.
PSY 504 Leadership and Motivation (3-0)3
PSY 506 Training and Evaluation (3-0)3
PSY 509 Advanced Overview of I/O Psychology (3-0)3
PSY 517 Vocational Counselling and Career Development (3-0)3
PSY 519 Human Factors and Performance (3-0)3
PSY 535 Advanced Job Analysis and Performance Appraisal (3-0)3
PSY 536 Personnel Selection and Testing (3-0)3
PSY 538 Program Evaluation (3-0)3
B. İlgili Alanlardan Seçmeli Dersler: At least two free electives from related areas approved by the Department/Advisor/Program coordinator.