Değerli araştırmacılar,

2018 - 2019 bahar dönemi (8 Nisan- 30 Haziran arası) bölümümüz ortak laboratuvarlarını araştırmaları için kullanmak isteyenler en geç 29.03.2019 saat 23.59'a kadar https://metupsych.qualtrics.com/jfe/form/SV_elpF87yZStonNvT adresine erişerek gerekli bilgileri doldurabilirler.

Laboratuvarı kullanmak isteyen araştırmacıların etik kurul izinlerinin olması gerekmektedir. Laboratuvar kullanımı başlangıç tarihi itibariyle etik kurul izni olmayan katılımcılar ne yazık ki laboratuvarları kullanamayacaktır. Laboratuvarların müsaitlik durumuna göre, boş zaman dilimlerinde pilot çalışma yapacak katılımcılardan ise etik kurul izni talep edilmemektedir.

Bölümümüzün ortak kullanım laboratuvarları şunlardır: Bodrum Kat BZ7 Nolu Laboratuvar, Bodrum Kat BZ8C Nolu Laboratuvar, 1. Kat 110 Nolu 1. ve 2. Aynalı Odalar.

Laboratuvarların imkanları şu şekildedir:

BZ7

2 ses yalıtımı bulunan kübik bir dış odadan oluşmaktadır. Dış odada 1 tanesi yuvarlak toplam 4 masa 1 adet de bilgisayar bulunmaktadır. Bilgisayarda Office programları yüklüdür ve internete çıkış mevcuttur. Kübik odalarda 1 boş masa 1 adet de bilgisayarlı masa bulunmaktadır. Bilgisayarlarda herkesin kullanımına açık şekilde lisanslı MatLab ve Inquisit yazılımları mevcuttur. İki bilgisayarda da internet erişimi kısıtlıdır.

BZ8C

Bu laboratuvar bir odadan oluşmaktadır. Odada 4 adet bilgisayar bulunmaktadır. Bu bilgisayarlar ayırıcılar ile birbirinden ayrılmıştır. Bilgisayarlardaki SPSS, MatLab, R ve SAS kullanıcıların kullanımına açıktır.

110 Nolu 1. ve 2. Oda

Bu odalar birbirinden ayna ile ayrılmış odalardır. Büyük olan odada yaklaşık 10 kişinin oturabileceği mobilyalar mevcuttur. Küçük odada ise 2 koltuk ve dolaplar bulunmaktadır. Bu odalar arasındaki aynalı cam perde ile kapatılabilmektedir. İki oda arasında ses iletimini sağlayan cihazlar kullanılabilmektedir.

Herhangi bir sorunuz olursa scoksan[att]metu.edu.tr adresine yazarak bize ulaşabilirsiniz.

Bilgilerinize sunar, iyi çalışmalar dileriz.

Psikoloji Bölümü Genel Kullanım Laboratuvarları Koordinatörleri

Sami ÇOKSAN ve Şerife YILMAZ

25.03.2019


Last Updated:
10/06/2019 - 23:53