Psikoloji Bölümü'nün Değerli Üyeleri,

2018 - 2019 Eğitim Öğrenim yılı Yaz Dönemi (1 Temmuz - 22 Eylül) bölümümüz ortak laboratuvarlarını [BZ-7, BZ-8C, B110 (3&4)] tez çalışmaları, proje ve araştırma kapsamında deney, veri toplama ve benzeri amaçlar için kullanmak isteyenlerin başvurularını en geç 24 Haziran 2019 tarihine kadar buraya tıklayarak yapmaları gerekmektedir.

Laboratuvarı kullanmak isteyen araştırmacıların etik kurul izinlerinin olması gerekmektedir. Laboratuvar kullanımı başlangıç tarihi (1 Temmuz 2019) itibariyle etik kurul izni olmayan katılımcılar laboratuvarları kullanamayacaktır. Laboratuvarların müsaitlik durumuna göre, boş zaman dilimlerinde pilot çalışma yapacak katılımcılardan ise etik kurul izni talep edilmemektedir.

Laboratuvar ve zaman dilimi paylaşımı konusunda, ilgili araştırmacılarla talepler sonrası iletişime geçilecektir.

Bölümümüzün ortak kullanım laboratuvarları şunlardır: Bodrum Kat BZ-7 Nolu Laboratuvar, Bodrum Kat BZ-8C Nolu Laboratuvar, B110 Nolu 3. ve 4. Aynalı Odalar.

Laboratuvarların imkanları şu şekildedir:

BZ-7

İki ses yalıtımı bulunan kübik bir dış odadan oluşmaktadır. Dış odada 1 tanesi yuvarlak toplam 4 masa 1 adet de bilgisayar bulunmaktadır. Bilgisayarda Office programları yüklüdür ve internete çıkış mevcuttur. Kübik odalarda 1 boş masa 1 adet de bilgisayarlı masa bulunmaktadır. Bilgisayarlarda herkesin kullanımına açık şekilde lisanslı MatLab ve Inquisit yazılımları mevcuttur. İki bilgisayarda da internet erişimi kısıtlıdır ancak araştırmacılar kendi imkanları ile internete çıkış yapabilir.

BZ-8C

Bu laboratuvar bir odadan oluşmaktadır. Odada 4 adet bilgisayar bulunmaktadır. Bilgisayarlardaki SPSS, MatLab, R ve SAS kullanıcıların kullanımına açıktır. Üç bilgisayarın doğrudan internete erişimi var. Diğer bilgisayarın internete erişmesi için kullanacak araştırmacının internet kaydını yapması gerekmektedir.

B110 Nolu 3. ve 4. Aynalı Odalar

Bu odalar birbirinden ayna ile ayrılmış odalardır. Büyük olan odada yaklaşık 10 kişinin oturabileceği mobilyalar mevcuttur. Küçük odada ise 2 koltuk ve dolaplar bulunmaktadır. Bu odalar arasındaki aynalı cam perde ile kapatılabilmektedir. İki oda arasında ses iletimini sağlayan cihazlar kullanılabilmektedir.

Bilgilerinize sunar, iyi çalışmalar dileriz.

Psikoloji Bölümü Genel Kullanım Laboratuvarları Koordinatörleri

Şerife Yılmaz ve Sami Çoksan


Last Updated:
19/06/2019 - 13:15